Gå til indhold
Velkommen til Padellife - din padelekspert!
Velkommen til Padellife - din padelekspert!
Adidas Multigame padeltaske

Guide til valg af padeltaske

En padeltaske, også kaldet padelbag, er den nemmeste måde at beskytte og transportere sit udstyr på. Derfor foretrækker mange padelspillere at have en decideret taske til padel frem for at bruge en almindelig sportstaske. Padelbags findes  imidlertid i mange forskellige former, mærker og designs, hvilket kan gøre det svært at overskue, hvad du skal vælge. Derfor har vi lavet den ultimative guide til dig, der skal have en ny padeltaske.

Hvilke behov skal din padeltaske opfylde?

Du skal først og fremmest gøre dig klart, hvad du skal bruge padeltasken til. Skal du “bare” bruge den til at transportere dit udstyr fra bilen og hen til padelbanen? Cykler du til og fra centeret? Eller er du padeltræner, eller spiller du turneringer og holdkampe og har dermed brug for ekstra plads? Forskellige behov stiller forskellige krav til tasken. I det følgende gennemgår vi de væsentligste egenskaber ved en padelbag, så du nemmere kan tage stilling til, hvad du har brug for.

Hvilken størrelse padelbag skal jeg vælge?

Når du har gjort dig klart, hvad dit behov er for plads, er det nemmere at vurdere, hvilken størrelse taske du skal have. Typisk har man 1-3 bats med i tasken. Nogle motionsspillere har et enkelt padelbat, men flere og flere vælger at have et ekstra, så man ikke risikerer at måtte stoppe midt i kampen, hvis man er uheldig, at battet går i stykker. En anden årsag til at have mere end ét bat i tasken er, at man ønsker at ændre sin spillestil undervejs i kampen, hvis eksempelvis boldene er blevet blødere eller banen fugtigere, hvilket reducerer boldens opspring.

Derudover skal der være plads til tøj og skiftetøj - gerne med forskellige rum, så vådt og tørt tøj ikke blandes sammen. Et separat rum (eller indlejret pose i tasken) til sko vil også være klart at foretrække for at undgå lugtgener samt at evt. sand og snavs fra skoen blander sig med tøjet. Endelig har  har langt de fleste padeltasker også et mindre rum til nøgler og værdigenstande.

Ovenstående dækker behovet for plads i tasken for flertallet af spillere. Hvis du er elitespiller eller padeltræner, og har behov for at medbringe hele sæt spilletøj og flere bats, som du eventuelt skal transportere over længere afstande, bør du vælge en bag med mindst 3 rum. Men mere om dette i næste afsnit, hvor vi gennemgår de forskellige typer af bags.

Hvilke typer padeltasker findes der?

Der findes et bredt udvalg af padeltasker. De kommer i forskellige størrelser, former og designs. I mangel af bedre ord kalder vi den klart mest brugte type padeltaske for den almindelige eller standard udgave. Den er passende for langt de fleste spillere, da denne type som nævnt har plads til 2-3 bats, tøj, sko, bolde og værdigenstande.  

Eksempel på 2-rumstaske til padel fra Nox:

Har du behov for yderligere plads til dit padel gear, kan du købe modellen større. Det er bags i størrelse extra large, hvor du får en del mere plads til dit udstyr. Hvis du er turneringsspiller, træner eller udstyrsfreak med behov for plads til transport af eksempelvis mange bats og måske endda træningsdragt og ekstra sko, er en padelbag med ekstra plads det rette valg. 

Eksempel på 3-rumstaske til padel fra Babolat:

 

Rejser du over længere afstande, hvis du for eksempel spiller turneringer eller tager på de populære padelcamps udenlands, kan du overveje en padelbag med hjul. Hjulene gør det noget nemmere at gå med den i f.eks. lufthavnen eller længere stræk.                                                     

Duffelbags til padel

Er du på udkig efter en taske med en anden form og design, er en duffel bag et godt alternativ. Duffel bag’en er ofte rummelig, og den har ét stort rum. Den er cylinder-formet og kan nemt bæres på ryggen eller i hånden. Materialet er blødt, så duffel bag’en tilpasser sig glimrende, hvis du skal pakke den i for eksempel din bils bagagerum, hvor der ikke altid er lige god plads.    

Eksempel på duffelbag til padel fra Head:

Padel rygsække

Endelig findes der også rygsække til padel. De er ofte lidt mindre end taskerne, men hvis du går eller cykler til padelcentreret, kan en rygsæk sagtens være det bedste valg for dig. En padelrygsæk har plads til, at du kan opbevare det mest nødvendige udstyr som sko, tøj og bat. Her er det værd at nævne, at de fleste rygsække er store nok til, at du kan have hele battet i den, uden at det stikker op, hvilket reducerer påvirkningen fra vind og vejr markant. 

Eksempel på rygsæk til padel fra Starvie:

Hvilket materiale er en padeltaske fremstillet af?

Padelbags er generelt fremstillet til at tåle vind og vejr. Ofte er de lavet af nylon, polyester og vandafvisende materiale. Dette forlænger ikke bare taskens levetid, men også indholdet i tasken. Især battets holdbarhed påvirkes af temperaturen (skummet tåler ikke hverken for høje eller lave temperaturer over længere tid), så hvis din taske ikke holder tæt, eller en lynlås er i stykker, reducerer det taskens beskyttende egenskaber væsentligt. 

Hvis du har nogle kilometer på cykel til og fra padelhallen, kan det være en god idé at købe en bag fremstillet i vandafvisende materiale, så dit udstyr ikke bliver gennemblødt, hvis der kommer en regnbyge. Det samme gælder, hvis du spiller padel på udendørs baner og derfor har din taske stående i det fri, mens du er på banen.   

Transport af padel gear

Måden du transporterer din taske på, har også indflydelse på dit valg. En skulderrem med god foring er eksempelvis vigtig, hvis du bærer din taske på skulderen. Eller stropper som kan spændes af og på efter behov. Andre foretrækker håndtag på hver side af tasken, der kan slås sammen henover tasken, så den er nem at bære i hånden. Skal padeltasken klemmes ind i et fyldt bagagerum, kan du også overveje hvilken form på tasken, der passer dit behov. 

De små ting, der kan gøre den store forskel

Nøglen ligger i detaljerne. I hvert fald er der flere mindre aspekter ved padeltasken, der også kan gøre en stor forskel. For dit bats vedkommende er det en fordel, hvis tasken har et termoisoleret rum, der sikrer, at battet opbevares i en hensigtsmæssig temperatur. 

Nogle tasker har også ‘padding’ indeni, så dine bats kan ligge adskilt uden at ridse hinanden. Og så skal kvaliteten af lynlåsen og håndtagene heller ikke undervurderes. 

Hvad koster en padeltaske?

De fleste bags fra mærker som Adidas, Head og Babolat ligger i den brede prisklasse mellem 300-900 kr. Vil du snævre det yderligere ind, ligger mange i prislejet mellem 400 og 700 kr. Den gamle traver med, at pris og kvalitet hænger sammen, gælder også for padeltasker. Derudover påvirker valget af størrelse, design og brand også prisen på tasken. 

Vi håber, at artiklen har gjort dig klogere på valget af din næste taske. Klik her for at se vores udvalg af padelbags.

Forrige artikel Guide til padelgrips
Næste artikel Guide til padelbolde
-- subify Snippet Start -->