Gå til indhold
Velkommen til Padellifes Juleudsalg - Vi bytter julegaver indtil 31/1-2023
Velkommen til Padellifes Juleudsalg - Vi bytter julegaver indtil 31/1-2023
Guide til padelbolde

Guide til padelbolde

Padelbolde er en af de mest essentielle dele af en god padelkamp. Derfor er det også meget vigtigt, at du tager dit valg af padelbolde ligeså seriøst, som du tager dit valg af andet padeludstyr som bat, sko og taske. I denne artikel guider vi dig i at vælge den bedste padelbold til dit behov, og vi vejleder dig i de forskellige typer af bolde, deres holdbarhed samt deres opspring. 

Typer af padelbolde

Der findes 2 forskellige typer af padelbolde; træningsbolde og turneringsbolde. Forskellen på disse padelbolde er primært at finde i hårdheden af boldene samt deres filt. Træningsboldene er en smule hårdere, hvilket gør dem lidt hurtigere i starten, og det bevirker ligeledes, at du kan spille med dem i længere tid uden, at de bliver for bløde. Filten på disse boldes overflade ikke lige så tyk, hvorfor de ikke har helt samme stabile og kontinuerlige opspring som turneringsboldene. Turneringsboldene er lavet til at have et perfekt opspring, så snart du åbner røret, men holder ikke denne fart ligeså længe som træningsboldene. 

Træningsboldene gør sig dermed rigtig godt i en boldkurv, hvor du ikke går så meget op i, om opspringet er 100% konsistent, men hvor det er vigtigere, at der fortsat er lidt fart på. Derimod er turneringsboldene gode til at spille kamp med, hvor opspringet er meget vigtigt, samt hvor der er råd til at skifte bolde hver 1-2 gange, du går på padelbanen. 

Hastighed: Normal vs speed 

Turneringsboldene fra nogle mærker findes både i en speed-version samt en normal version. Speed-boldene har den samme slags filt som de normale bolde, men de har ofte en anelse højere tryk, hvilket sikrer en øget fart. Dette gør boldene mere egnet til langsommere underlag samt spil under koldere forhold som dårligt isolerede haller eller udendørs baner. 

Det er derfor muligt, at du kan have den samme spiloplevelse med en speed-bold udenfor i 5º, som man oplever indendørs med en normal bold i 20º.

Hvordan kender man forskel på padelboldene?

Producenterne af padelbolde inkluderer som regel i boldens navn, hvis der er tale om en bestemt version. For eksempel har Head både en normal version, Head Padel Pro og en speed-version, Head Padel Pro S. 

Udover selve boldens navn adskilles de også af forskelligt farvevalg i indpakningen. Head Padel Pro bolden:

Head Padel Pro S bolden:

Hvor længe holder en padelbold?

Hvis du vil have en god spiloplevelse, er det vigtigt at udskifte dine padelbolde regelmæssigt. Stort set alle padelbolde kommer i et rør under tryk (der kan være undtagelser), hvilket betyder, at så snart du åbner et rør med padelbolde, så begynder de langsomt at blive blødere og blødere. Selv uden at være blevet spillet med, vil et åbnet rør bolde være stort set ubrugelige efter 1 uge. Vi anbefaler, at man skifter bolde efter 1-3 ganges spil og senest efter 1 uge.

Spiller du med bløde padelbolde, har de et kortere udspring, og det bliver derved nemmere at afgøre bolden. Duellerne forkortes uhensigtsmæssigt meget, og spillet ændres markant i forhold til udgangspunktet. I WPT turneringer skiftes boldene hvert 7.parti, og øvede spillere herhjemme åbner et nyt rør hver kamp. 

Trykrør til padelbolde

Ved hjælp af en trykbeholder kan du forlænge levetiden for dine bolde til padeltennis. På den måde kan du genbruge dine padelbolde, så du ikke skal åbne et nyt rør hver gang, du skal spille. Trykbeholderen er et kort rør, typisk med plads til 3-4 bolde, som du kan indstille til et tryk på eksempelvis 11 psi, som et almindeligt rør bolde kommer med. 

En padelbold kan typisk sættes under tryk 3-4 gange og genvinde det meste af sin oprindelige hårdhed. Trykrøret har ikke optimal effekt, hvis dine bolde er gamle og allerede har mistet en stor del af sit oprindelige tryk. Effekten er bedst, hvis der er tale om nye bolde, som du kort efter spil lægger i trykrøret. 

Opbevaring af padelbolde

Det er anbefalelsesværdigt at opbevare sine padelbolde i stuetemperatur og uden for sollys. Både for høje og for lave temperaturer påvirker bolden negativt, så lad dem blive i røret uåbnet lige indtil, du skal bruge dem. Og vil du genbruge dem en anden gang, kan du med fordel lægge dem tilbage i røret, så de er bedst muligt beskyttet mod lys og fugt - og så slipper du desuden for, at de ligger spredt rundt i tasken. 

Tilbud på padelbolde

Netop grundet den ringe holdbarhed tilbyder vi også altid skarpe pakke tilbud på hele kasser af padelbolde. En kasse med padelbolde indeholder 24 rør bolde, hvorfor der ved køb af denne er til en del ugers padelspil. Del kassen med dine kammerater eller behold den selv - gå ikke glip af de gode tilbud på padelbolde her

Forrige artikel Guide til valg af padeltaske
Næste artikel Guide til valg af padelsko