Gå til indhold
Velkommen til Padellife - din Padelspecialist
Velkommen til Padellife - din Padelspecialist
Boldguide

Boldguide

Padelbolde er en af de mest essentielle dele af en god padelkamp. Derfor er det også meget vigtigt, at du tager dit valg af padelbolde ligeså seriøst, som du tager dit valg af andet padeludstyr som bat, sko og taske. 

Boldtyper

Der findes 2 forskellige typer af padelbolde; træningsbolde og turneringsbolde. Forskellen på disse padelbolde er primært at finde i hårdheden af boldene samt deres filt. Træningsboldene er en smule hårdere, hvilket gør dem lidt hurtigere i starten, men som også gør at de er til at spille med i længere tid. Derimod er filten ikke ligeså tyk, hvorfor de ikke har helt samme stabile og kontinuerlige spring som turneringsboldene. Turneringsboldene er lavet til at have et perfekt opspring så snart du åbne røret, men holder ikke denne fart ligeså længe som træningsboldene. 

Træningsboldene gør sig dermed rigtig godt i en boldkurv, hvor du ikke går så meget op i om opspringet er 100% korrekt, men hvor det er vigtigere at der fortsat er lidt fart på. Derimod er turneringsboldene gode til at spille kamp med, hvor opspringet er meget vigtigt samt hvor der er råd til at skifte bolde hver 1-2 gange du spiller. 

 Speed vs normale bolde

Turneringsboldene fra nogle mærker findes i en speed-version samt en normal version. Speed-boldene har den samme slags filt som de normale bolde, men de har oftest en anelse mere tryk i boldene, hvilket sikrer en øget fart. Dette gør boldene mere egnet til langsommere underlag samt spil i koldere forhold. 

Det er derfor meget almindeligt at man kan opleve den samme spiloplevelse med en speed-bold udenfor i 5º, som man oplever indendørs med en normal bold i 20º.

Skift af bolde

Det vigtigste ved padelbolde er at de bliver udskiftet regelmæssigt. Stort set alle padelbolde kommer i et rør under tryk (der kan være undtagelser), hvilket betyder at så snart du åbner et rør med padelbolde, så begynder de langsomt at blive blødere og blødere. Selv uden at have spillet med dem, så vil at oplukket rør bolde være stort set ubrugelige efter 1 uge. Med bolde som spilles med anbefaler vi, at man skifter bolde efter 1-3 gange spil og senest efter 1 uge. 

Gode tilbud?

Netop grundet den ringe holdbarhed tilbyder vi også altid skarpe pakke tilbud på hele kasser af padelbolde. En kasse med padelbolde indeholder 24 rør bolde, hvorfor der ved køb af denne er til en del ugers padelspil. Del kassen med dine kammerater eller behold den selv - gå ikke glip af de gode tilbud på padelbolde her

Forrige artikel Taskeguide
Næste artikel Skoguide