Gå til indhold
Velkommen til Padellife - din padelekspert!
Velkommen til Padellife - din padelekspert!
Hvad koster en padelbane?

Hvad koster en padelbane?

Padeltennis er en sport, der tiltrækker sig stadigt større opmærksomhed og popularitet i hele verden. Sporten kombinerer elementer fra tennis og squash, og spilles på en mindre bane end i tennis med de mest charmerende karaktertræk fra begge sportsgrene. Opførelsen af en padelbane kræver særlige materialer og udstyr, hvilket kan gøre processen dyr. I denne artikel vil vi undersøge de omkostninger, der er forbundet med at bygge en padelbane, og de materialer, der kræves.

Hvilke typer padelbaner findes der?

Går du med tanker om at bygge en padelbane, skal du som noget af det første gøre dig klart, hvilken type bane du vil opføre. En padelbane er nemlig ikke bare en padelbane. Der er stor forskel på, om du bygger den op fra grunden, om du allerede har en hal at bygge i samt om padelbanen skal være indendørs eller udendørs.

Der findes groft sagt 4 forskellige konstruktioner af padelbaner:

  • Nybyggeri 
  • Eksisterende byggeri
  • Overdækning
  • Udendørs

Derudover skal du selvfølgelig beslutte hvor mange padelbaner, du ønsker eller har mulighed for at opføre samt hvor mange spillere, de er beregnet til. Du kan nemlig også vælge imellem forskellige størrelser på dine padelbaner, alt efter om de skal bygges som single- eller doublebaner. Sidstnævnte er det mest almindelige, men der findes også singlebaner i Danmark, som blandt andet er gode til slagtræning for både begyndere og øvede. Du kan læse mere om single padel her.

Hvad er den gennemsnitlige pris for en padelbane?

Omkostningerne ved at bygge en padelbane kan variere afhængigt af faktorer som banens størrelse og placering, kvaliteten af de anvendte materialer og den anvendte byggemetode. I gennemsnit koster det omkring 200.000 kr. ekskl. moms at bygge en standard padelbane. Omkostningerne varierer dog betragteligt afhængigt af de ovennævnte faktorer, hvor en billig løsning for en padelbane, hvor du måske allerede har en facilitet klar, kan ende på 150.000 kr., mens du på den anden side kan komme godt over 500.000 kr., hvis du bygger en ny bane fra grunden i høj kvalitet og med særlige krav. 

Elementer og materialer der skal bruges til en padelbane

Det kan være vanskeligt at overskue hele processen, når du står foran at opføre en ny padelbane. Herunder har vi forsøgt at nedbryde bygningsprocessen for at give et kort overblik over, hvad faserne i "projekt padelbane" indebærer. 

Padelbanens fundament 

Hvis du bygger nyt og har foretaget de indledende jordbundsundersøgelser, er det første skridt i opførelsen af en padelbane at udgrave området og udjævne jorden. Når dette er gjort, skal banens fundament bygges. Dette indebærer udlægning af et lag beton, efterfulgt af et lag asfalt. Omkostningerne til grundkonstruktionen kan variere fra 35.000 til 70.000 kr. afhængigt af banens størrelse og placering.

Glasvægge og trådhegn

Dernæst skal banens vægge bygges. Padelbanens vægge er lavet af hærdet glas, som er designet til at modstå boldens påvirkning. Prisen for glasvæggene kan svinge fra 70.000 til 110.000 kr. afhængigt af størrelsen og kvaliteten af det anvendte glas. Dertil kommer gitteret eller trådhegnet, som tilføjes over glasset på dele af banen.  

Banens underlag

Gulvbelægningen på padelbanen er også en væsentlig faktor at overveje. Overfladen bør være lavet af kunstgræs eller gummigranulat, som giver et godt greb for spillerne. Én af de mest populære underlag til padelbaner er Mondo-underlaget, som er en type kunstgræs. Kunstgræsset fås i forskellige længder, der griber mere eller mindre fat i bolden og dermed har indflydelse på banens hurtighed. Prisen for gulvbelægningen kan svinge fra 35.000 til 50.000 kr., afhængigt af størrelsen og kvaliteten af de anvendte materialer.

Det skal igen siges, at ovenstående priser ikke er endelige og varierer udbyderne imellem, men blot pejlemærker for, hvad de forskellige faser i konstruktionen af en padelbane kan koste. 

I forlængelse af kunstgræsset på banen, er det ikke bare underlaget, der er afgørende for et godt greb, men i høj grad også valget af den rigtige padelsko. Foruden underlagets kvalitet og længde kan sandet i banen også placeres henholdsvis i toppen af underlaget eller ikke-synligt under banens overflade. Det valg influerer på dit valg af sko. Netop valget af den rigtige padelsko kan du blige meget klogere på i denne guide. Eller du kan tage et kig i vores kæmpe udvalg af padelsko i forskellige former og farver, hvis du vil købe nye sko til padel.  

Gode råd når du bygger padelbane

Ud over de nævnte elementer i opførelsen af en padeltennisbane er der også en række andre værd at overveje aspekter som belysning, indhegning og evt. tilskuerpladser. Disse faktorer kan øge de samlede omkostninger ved at anlægge en padelbane.

Og allerede inden du går i gang, er det vigtigt at få orden på byggetilladelse og lokalplan for området, så du er sikker på, at der overhovedet må bygges på grunden. Når du har samlet alle dine overvejelser og har et overblik over økonomien, kan du lægge et budget over hele processen, så du er på forkant med den økonomiske del af projektet. Du kan få mange flere vigtige overvejelser omkring opførelse af padelbaner i denne dybdegående artikel.

Er det værd at investere i en padelbane?

Udgifterne ved at bygge en padelbane ligger i et bredt spænd fra 150.000 kr. og op over en halv million kr. afhængigt af forskellige faktorer. Faktorerne inkluderer blandt andet anvendte elementer og materialer som indledende undersøgelser, udgravning og støbning af fundament, hærdet glas samt baneunderlag, der er afgørende for at sikre, at banen er af passende kvalitet.

På trods af omkostningerne kan det dog være investeringen værd at bygge en padelbane, uanset om du er investor i et kommercielt padelcenter eller om din klub ønsker at udvide faciliteterne med padel. Den populære sport er i rivende udvikling, og ønsker du at give kunder og medlemmer en unik og spændende sportsoplevelse, er padel tennis i den grad oppe i tiden.

Når du har bygget en eller flere padelbaner, er du måske på jagt efter noget padel udstyr, der hjælper dig og din makker godt i gang. Det kan du finde inspiration til i vores guide omkring, hvad du skal bruge til padel.

Forrige artikel Hvad koster det at leje en padelbane?
Næste artikel Kan man spille single i padel?
-- subify Snippet Start -->