Gå til indhold
Velkommen til Padellife - din padelekspert!
Velkommen til Padellife - din padelekspert!
Hvad koster det at leje en padelbane?

Hvad koster det at leje en padelbane?

Padel er en både sjov og spændende sport, der er blevet mere og mere populær i de seneste år. Som de fleste sportsgrene koster det penge at spille padel, og prisen kan variere afhængigt af flere faktorer. I denne artikel undersøger vi, hvor meget det typisk koster at spille padel, og om priserne varierer, hvis du booker din padelbane i et kommercielt pay and play-center eller i en padelklub. Vi kommer også ind på, om prisen varierer alt efter banens geografiske placering, tid på dagen og ikke mindst om man spiller i hverdagen eller i weekenden.

Pay and Play – lej en padelbane på timebasis

Hvis du ønsker at spille padel på en afslappet måde uden at binde dig til et medlemskab af en klub, er der pay and play-muligheder tilgængelige i de fleste padelcentre. Prisen for pay and play varierer afhængigt af stedet og de tilgængelige faciliteter. Typisk koster det omkring 180-200 kr. i timen at spille padeltennis i et pay and play-center. Priserne kan dog variere afhængigt af tidspunktet på dagen, og om det er en hverdag eller weekend. Således kan du på de mest populære tidspunkter nemt komme op på 300 kr. i timen for at leje en padelbane, mens du på mindre populære tidspunkter kan booke baner til 120 kr. i timen.

Er padel billigere på visse ugedage og/eller tidspunkter på dagen?

Prisen for at leje en padelbane varierer efter tidspunktet på dagen, og om det er en hverdag eller weekend. Generelt er det dyrere at spille i de timer, hvor banerne typisk er mest belastede, også kaldt ”high peak hours”. I Danmark er banerne i gennemsnit mest bookede i tidsrummet kl. 15-23, da de fleste arbejder i tidsrummet 07-18.

Spil padel til tilbudspris uden for primetime 

Hos de fleste padelcentre er det typisk billigere at spille på de tider, hvor banerne i gennemsnit er mest ledige, også kaldet ”low peak hours”. De reducerede priser i forbindelse med disse tidspunkter afhænger meget af hvilke padelcentre, du benytter dig af. Hvis belægninsgraden i centeret er høj, vil ”high peak” typisk være i et større tidsinterval, og der vil ikke være ligeså mange penge at spare. Hvis belægningsgraden derimod ikke er så høj, vil disse centre typisk forkorte deres  tidsinterval for banetider i primetime. Det ser vi typisk i centre, som har en mindre attraktiv placering geografisk, eller som ikke har de bedste faciliteter.

Spar penge med et klippekort til dit padelcenter

Flere padelhaller udbyder også klippekort til deres brugere, hvor du for eksempel kan købe et klippekort til 10 bookinger til 8 bookingers pris. På den måde sparer du penge på at booke din padelbane, mens centreret sikrer sig, at du også booker deres faciliteter næste gang, du skal afsted.

Hvorfor vælge en padelklub?

At blive medlem af en padelklub eller forening er en fantastisk måde at kunne forbedre dit niveau på og samtidig udvide dit netværk med mennesker, der deler samme passion for sporten. De fleste padelklubber og foreninger tilbyder månedlige eller årlige medlemskaber, der kommer med flere fordele, herunder adgang til klubbens faciliteter, træning, organiserede turneringer og reduceret priser på banetider. På den måde betaler du for adgangen til at booke baner igennem dit kontingent.

Hvad koster det at blive medlem af padelklub?

Omkostningerne ved at blive medlem af en klub varierer betydeligt afhængigt af beliggenhed, faciliteter, medlemsniveau, samt type af medlemskab. Typisk ligger prisen for et månedligt medlemskab i en padelklub på mellem 99-499 kr.

Nogle klubber opkræver desuden et indmeldingsgebyr eller kræver, at medlemmerne betaler et årligt gebyr ud over deres månedlige medlemskab. Medlemskaberne i den billige ende giver dig typisk fordele som benyttelse af klubbens faciliteter og mulighed for at booke baner helt op til 45 dage frem. Det kan betyde en del, da der er så stor efterspørgsel på baner i Danmark pt. – normale pay and play gæster har kun mulighed for at booke baner 14 dage frem.

Medlemskaberne i den dyrere ende giver naturligvis nogle flere fordele, som typisk er reducerede priser ved booking, reducerede priser på trænere og mulighed for gratis deltagelse ved udvalgte sociale arrangementer.

Er det billigere at spille padel i en klub frem for i et kommercielt center? 

Hvis du spiller padel jævnligt, kan det ofte betale sig at melde sig ind i en padelklub og betale for baneleje via sit kontingent. I nogle klubber kan du slippe afsted med et kontingent på ca. 2.000 kr. om året, hvilket giver dig adgang til at booke baner. Hvis du fordeler årskontingentet ud på 1-2 ganges padel hver uge, så er det ikke svært at regne ud, at kontingentet hurtigt er tjent hjem. I den forbindelse er det dog værd at undersøge, hvor mange medlemmer klubben har til hvor mange baner, før du melder dig ind. Der findes eksempler på klubber, hvor forholdet mellem baner og medlemmer er så skævt, at det er vanskeligt at booke baner, fordi efterspørgslen er stor. I den situation benytter mange sig af muligheden for at spille i forskellige pay and play-centre, hvor der måske er bedre mulighed for at finde en ledig padeltennisbane. 

Hvis du har en iværksætter gemt i dig og går med tanker om at eje frem for at eje, har vi skrevet denne artikel om, hvad det koster at bygge en padelbane

Danske padelbaner i høj kvalitet

Vi har generelt rigtig høj kvalitet af faciliteter i Danmark, hvis man sammenligner med lande som Spanien, Brasilien og Argentina, hvor padel er størst. Flere padelbaner er på vej rundt omkring i Danmark, og derfor bør vi være taknemlige, da udviklingen giver os gode forudsætninger for en fremtid i rivende udvikling. Her kan du se en oversigt over de forskellige padelbaner og centre, vi har til rådighed i Danmark

Opsummering

Prisen for at spille padel varierer afhængigt af flere faktorer, herunder typen af facilitet, beliggenhed, kommercielt center eller forening samt tidspunktet på dagen/weekenden. Pay and play-muligheder er generelt dyrere end at være medlem af en klub, men de giver større fleksibilitet med hensyn til planlægning. På den anden side giver medlemskab af en padelklub potentielt flere fordele som adgang til sociale arrangementer og faste holdtræninger. Prisen er naturligvis også tilpasset de ekstra fordele, man får.

Når det kommer til tidspunktet på dagen og ugedag/weekend, er det normalt billigere at spille i perioder uden for ”high peak”. Hvis du ønsker at spare penge, er det derfor altid en god idé at tjekke priserne for forskellige tidspunkter på dagen og ugen, før du booker din padelbane.

Alt i alt er det at spille padel en fornøjelig og givende oplevelse, som er investeringen værd. Uanset om du beslutter dig for at vælge pay and play eller at melde dig ind i en klub, er der en padel-mulighed, der passer til ethvert budget og enhver livsstil.

Har du fået mod på at spille padel, kan du i dette blogindlæg læse meget mere om hvilket udstyr, du skal bruge for at komme i gang med padel.

Forrige artikel Gode råd når du bygger en padelbane
Næste artikel Hvad koster en padelbane?
-- subify Snippet Start -->